De tiende Yaskawa robotapplicatie voor Goma B.V.

Afbeelding: Yaskawa
Jan Oortgiesen – rechts, directeur Goma Beheer - met de lasoperator bij de nieuwe MA 2010 Yaskawa lasrobot

Met de ingebruikname van de speciaal voor de lastechniek ontwikkelde nieuwe MA2010 YASKAWA Motoman lasrobot zet Goma B.V. in Hengelo (Gld.) haar investeringsbeleid voort in de verdergaande automatisering met betrekking tot het produceren van plaatwerkproducten en plaatwerksamenstellingen. Inmiddels opereren er zo’n 10 robots in de productieafdelingen, waaronder 4 lasrobotapplicaties. Met uitzondering van de allereerste (las)robot werd steeds gekozen voor YASKAWA. Dit is volgens Jan Oortgiesen, directeur van Goma Beheer B.V. vooral te danken aan de goede relatie met YASKAWA die zich kenmerkt door een perfecte begeleiding in het aanschaftraject en de goede aftersales service.

“Natuurlijk kijken wij bij elke nieuwe aanschaf naar de markt, wat er te krijgen is binnen ons budget, en gaan wij zeker niet over een nacht ijs, maar omdat alle pluspunten ons steeds naar YASKAWA verwijzen, is de keuze voor ons niet zo moeilijk”, aldus Jan Oortgiesen, zoon van Gerrit Oortgiesen, welke Goma in 1962 oprichtte en in 2012 haar 50-jarig bestaan mocht vieren. Inmiddels werken er meer dan 100 vakmensen in het bedrijf en kan het bedrijf zich verheugen over een tevreden groep vaste klanten met naam in binnen- en buitenland.

De nieuwe MA2010 lasrobotcel

In 2014 werd de productieruimte bij Goma uitgebreid met 1700 m². Tijdens de hierop volgende interne verhuizing werd de lasserij vergroot en kon de nieuwe MA 2010 robotlascel, welke speciaal werd ontworpen voor de lastechniek, hier worden opgebouwd. Op een lineaire track van 8 meter van het type TSL 1000 loopt een servo-gestuurde rijwagen waarop de MA2010 lasrobot, samen met de stroombron, de toortsreiniger alsook het draadvat is gemonteerd. De lasrobot kan 2 werkstations bedienen waarin de producten kunnen worden samengesteld en afgelast.

In de toekomst kunnen er nog 2 werkstations aan toe worden gevoegd indien er meer capaciteit wordt gevraagd. In de werkstations staan servo-gestuurde werkstukmanipulatoren van het type WD500 H950. De tegenlagers en de opspanbalk zijn door het bedrijf Almi in Vriezenveen geleverd. Het bijzondere van deze opspanbalk voor de maldragers is, dat ze voorzien zijn van pneumatische nulpuntspanners, waardoor er een zeer snelle en betrouwbare herpositionering voor de mallen mogelijk is. Jan Oortgiesen: “Het plan is om dit snelle nulpunt-opspansysteem als standaard bij al onze lasrobots door te voeren, waardoor je gemakkelijk kunt switchen van lasrobot, mocht dat nodig zijn”.

Fronius CMT lastechniek

Omdat er binnen Goma voornamelijk met dunne plaat wordt gewerkt is er gekozen voor de Fronius CMT stroombron, welke zeer geschikt is voor het lassen van dun staal, aluminium en RVS. Via de WeldCom interface kan de stroombron rechtstreeks via de teachbox van de robotcontroller ingesteld worden. Daarnaast kan het reinigingsproces voor de lastoorts in het robotprogramma worden opgenomen, waardoor dit geheel automatisch geschiedt. De installatie is verder geoptimaliseerd voor het off-line programmeren door middel van MOTOCalv calibratie en Master Tool Frame voor het overzetten van de jobs.

“Ook het off-line programmeren zullen wij binnen ons bedrijf verder doorvoeren, zodat stilstand van robots en machines tot een minimum wordt beperkt”, aldus Jan Oortgiesen, die aangeeft met de nieuwste investering van de MA2010 YASKAWA Motoman robotapplicatie zeer in z’n nopjes te zijn. “Hiermee kunnen we nog beter voldoen aan de steeds strenger wordende kwaliteitseisen van de klant”.

Zie ook: http://www.metaalmagazine.nl/nieuws/tiende-yaskawa-robotapplicatie-voor-goma/55588/