Goma B.V. eert Arie Teunissen (80) tijdens 55-jarig bedrijfsjubileum.

Afbeelding: Arie

In de op één na sterkst krimpende gemeente van Nederland, is het pionierschap van metaalwarenfabriek GOMA in het Gelderse Hengelo een wonder te noemen. GOMA dat letterlijk in 1962 vanuit een kippenhok van 60 vierkante meter uitgebouwd werd tot wat het nu is: een modern plaatwerkbedrijf van ca. 14.000 vierkante meter en een werkgelegenheid voor 135 mensen. Een industrieel wonder en een banenmotor met een sterk toekomstperspectief wel te verstaan. Dat daarbij de eerste medewerker en sterke schouder onder het bedrijf de leeftijd van 80 jaar bereikt heeft, verdient dan ook alle aandacht. Arie Teunissen was, na het overlijden van oprichter Gerrit Oortgiesen, de man wiens energieke inzet voor de verdere groei van GOMA zorgde.

Samen met het jarige bedrijf, dat het 55 jaar bestaan te vieren heeft, werd op 3 januari j.l. Arie Teunissen geëerd met zijn naambord op het bedrijfsterrein van GOMA, dat daarna tot in eeuwigheid in het Arie Teunissen Plein omgedoopt werd. Dit tot complete verrassing van de geëerde naamgever zelf, die argeloos dacht dat hij slechts het verjaardagsfeestje van GOMA kwam bijwonen. Zo zal het voortaan niemand meer ontgaan dat het onder andere Arie Teunissen was die dit geweldige bedrijf in de geschiedenis van de Achterhoekse klei gegrift heeft. Ook voor de toekomst zijn er volop plannen voor het sterk groeiende bedrijf. Momenteel is GOMA al weer uit z’n jasje gegroeid, vandaar dat een gedeelte van de assemblage afdeling tijdelijk is ondergebracht in een gehuurd pand op het industrieterrein van Zelhem.

Na de korte plechtigheid van de onthulling van de naamplaat door de jarige werd in de bedrijfskantine door het voltallige personeel, Arie Teunissen en zijn vrouw van een uitstekend verzorgde lunch genoten.