Excursies basisscholen 2014

De komende weken zullen bij Goma BV enkele tientallen leerlingen van basisscholen uit de voormalige gemeente Hengelo en omgeving een excursie krijgen.

Als onderdeel van de afspraken van het convenant, welke Goma en de Hengelose basisscholen hebben ondertekend op 11 maart 2004, is op 8 april 2014 een start gemaakt met de jaarlijkse excursies voor de 8e groepen.

Het doel van de excursie is het promoten van de metaal-branche. De leerlingen uit de groepen 8 van alle basisscholen staan voor een keuze om een vervolgopleiding te gaan kiezen. Over het algemeen bestaat het beeld dat de metaalbranche een vieze, luidruchtige en zware industrie is. De techniek als vervolgopleiding lijkt daarom niet aantrekkelijk.
Goma wil juist naar voren brengen dat dit beeld achterhaald is en dat binnen de metaalbranche de automatisering steeds belangrijker wordt. Steeds meer werkzaamheden worden uitgevoerd met behulp van robots en machines worden steeds geavanceerder.

Een ander doel is het bekender maken van het bedrijf Goma binnen de gemeentegrenzen van Hengelo en wellicht meer mensen te interesseren voor ons bedrijf.
Naast de toenememde mate van automatisering, blijft een stukje vakmanschap absoluut noodzakelijk! Dit ervaren de leerlingen door zelf een product te vervaardigen.


Op 23 april was basisschool "De Meene" te gast bij Goma. Hieronder zijn enkele foto's geplaatst van deze excursie.


Op 16 april waren basisscholen "Bernardus" en "De Leer" te gast bij Goma. Hieronder zijn enkele foto's geplaatst van deze excursie.


Op 15 april waren basisscholen "Bekveld" en "Wolfersveen" te gast bij Goma. Hieronder zijn enkele foto's geplaatst van deze excursie.


Op 10 april was basisschool "Pierson" te gast bij Goma. Hieronder zijn enkele foto's geplaatst van deze excursie.


Op 9 april was basisschool "Rozengaardsweide" te gast bij Goma. Hieronder zijn enkele foto's geplaatst van deze excursie.


Op 8 april was basisschool "SAM Doetinchem" te gast bij Goma. Hieronder zijn enkele foto's geplaatst van deze excursie.