Goma en voetbalvereniging PAX.

Vanwege de open dag, zaterdag 3 oktober, kijkt Goma terug op een paar opvallende feiten uit het verleden. Eén daarvan is de sponsoring van Goma aan diverse sportverenigingen in Hengelo. Naast het trouwe hoofdsponsorschap van de befaamde wegraces in Hengelo, waar wordt gestreden om de bekende Goma-bokaal, is Goma ook al jarenlang sponsor van de Hengelose voetbalvereniging PAX.

Naast het jarenlange trouwe sponsorschap van Goma, waarbij het ook meerdere jaren hoofdsponsor is geweest, zijn er nog een aantal interessante weetjes gevonden.
Bijvoorbeeld dat het terrein van Goma aan de Ruurloseweg, waar nu 13.000m2 productievloer ligt, in 1928 heeft gediend als eerste speelveld van Pax? En dat er door de week gewoon koeien liepen te grazen, waarbij de leden van Pax voor de wedstrijd het veld bespeelbaar maakte?

Ook werd in het seizoen 1976/77 gebruik gemaakt van het veld bij Goma voor trainingen- en competitiewedstrijden van de lage elftallen. Het veld werd toen nog gebruikt voor bedrijfs- en cafévoetbal. Kortom, zelfs voor het bestaan van Goma waren er onbewust al connecties tussen Pax en Goma.

Wilt u graag zien hoe het terrein aan de Ruurloseweg in 2015 wordt gebruikt voor het vervaardigen van complexe plaatwerkproducten én werkgelegenheid biedt aan ruim 120 medewerkers uit de omgeving? Dan bent u van harte welkom op 3 Oktober 2015 van 10.00 – 16.00 uur aan de Ruurloseweg 80a.

Afbeelding: 1993 Hoofdsponsor Pax
In 1993 was Goma hoofdsponsor van voetbalvereniging PAX