Goma maakt fietstassen voor "Echt Achterhoek"

Goma heeft een aantal fietstassen gemaakt voor het project FIETSTAS van de Regio Achterhoek. Hieronder een artikel afkomstig van de website www.echtachterhoek.nl

Afbeelding: FIETSTAS_buiten

 

Wat doet u als u onderweg bent met uw elektrische fiets of elektrische scooter en de accu is plotseling leeg? Of u komt erachter dat uw fietsband lek is, waardoor u niet verder kunt? Waarschijnlijk zit er weinig anders op dan lopend verder te gaan of alternatief vervoer te regelen. Vanaf nu behoort dit in de Achterhoek tot het verleden, want in deze regio is het unieke project ‘FIETSTAS’ gelanceerd.

In 10 Achterhoekse gemeenten zijn bij 90 horecagelegenheden elektrische fiets- en scooteroplaadpunten gerealiseerd. Als enige regio in Nederland biedt de Achterhoek hiermee een regiodekkend netwerk van oplaadpunten, in nauwe samenwerking met horecaondernemers. Bij elke horecagelegenheid hangt buiten een metalen kast aan de muur, met de uitstraling van een fietstas. In die kast bevinden zich vier oplaadpunten voor het opladen van de accu van elektrische fietsen of scooters.

Omdat elke FIETSTAS is gekoppeld aan een horecagelegenheid, kunt u niet alleen uw vervoermiddel, maar ook uzelf ‘opladen’. Terwijl uw elektrische fiets of scooter aan de stroom staat, kunt u helemaal tot rust komen onder het genot van een versnapering, lunch of diner. Nadat u de Achterhoekse gastvrijheid heeft ervaren, kunnen u en uw vervoermiddel weer ‘opgeladen’ de weg op.

Bij elk oplaadpunt is binnenin de horecagelegenheid een echte fietstas beschikbaar. Hierin vindt u gereedschap om kleine technische mankementen te verhelpen, zoals een lekke band of een loszittend fietszadel. Ook bevat deze fietstas uiteenlopende toeristische informatie over de Achterhoek en de gemeente waar u zich op dat moment bevindt. Zowel de fietstas buiten als binnen zijn duidelijk herkenbaar (zie foto's).

Als fietsers reparaties aan hun fiets moeten uitvoeren die met de inhoud van de fietstas niet te verhelpen zijn, kunnen zij een beroep doen op de mobiele fietsenmaker. Na het bellen van het telefoonnummer (vermeld in de metalen buitenkast) komt een fietsenmaker om ter plekke (tegen betaling) de reparatie uit te voeren.