Robert Meijer verkozen tot Preventiemedewerker 2016.

Afbeelding: DSC_0085[1]

Robert Meijer, medewerker bij Goma BV, is op het 5xbeter Jubileumcongres verkozen tot Preventiemedewerker 2016. De Verbetercoaches van 5xbeter nomineerden vijf preventiemedewerkers in de metaalbewerking en metalektro voor de titel. Dit zijn allemaal preventiemedewerkers die inspireren met veilig en gezond werken en echt iets in hun bedrijf voor elkaar krijgen, zowel uit de metaalbewerking als de metalektro. Juryvoorzitter John Vollenbroek maakte de winnaar bekend en overhandigde hem samen met de betrokken Verbetercoaches een award.

Robert Meijer

Robert Meijer werkt bij Goma in Hengelo (Gld.). Hij is 31 jaar geleden op de vloer begonnen en werkt nu al 20 jaar als planner. Dat brengt hem dagelijks op de vloer waar hij veel ziet. Een paar jaar geleden werd hij door de vorige preventiemedewerker gevraagd om hem op te volgen. Hij zei ja zonder op dat moment het gevoel te hebben dat er veel moest gebeuren. Om vertrouwd te raken met het werk als preventiemedewerker ging hij onder andere naar een bijeenkomst van 5xbeter. Daar werd door een inleider de vraag gesteld: “Weet je nu al waar het volgende ongeval waarschijnlijk plaats zal vinden?”. Dat wist hij, namelijk met heftrucks. Dat liet hem niet meer los. “Hoe krijg ik als niet leidinggevende anderen zover om veiliger te gaan werken?” In zijn manier van werken is hij er scherp op dat de leidinggevenden de verantwoordelijkheid pakken en dat betrokkenen met ideeën komen. Hij vindt zelf ten onrechte dat wat hij doet niet zoveel voorstelt. Zijn combineren van geduld en doorzettingsvermogen werkt als de druppel die elke steen uitholt. Door vragen te stellen en voorstellen uit te lokken, kreeg hij heftruckchauffeurs zover om de trucks op 6 km per uur te begrenzen en kreeg hij ze zover om stil te staan als hun telefoon overgaat. Hij kreeg voor elkaar, dat door de medewerkers met hun leidinggevend op één A4 is vastgelegd wat de risico’s van hun werk zijn en hoe daarmee om te gaan. Elke leidinggevende bespreekt nu jaarlijks dat formulier met zijn medewerkers in een tweegesprek en het formulier wordt ondertekend en ingeleverd bij de Arbo-coördinator. Hij blijft niet altijd vriendelijk. Als hij vindt dat een leidinggevende te laks omgaat met de risico’s die zijn mensen lopen, kaart hij dat ook met succes aan.

Robert Meijer bereikt veel door volhardend kleine stapjes te zetten. Hij lokt veel uit, maar zorgt ervoor dat het wordt opgepakt door de leidinggevende die de verantwoordelijkheid ook heeft.