GOMA zoekt specialisten op het gebied van robotica

GOMA zoekt specialisten op het gebied van robotica

Door mull2media In Nieuws

GOMA is op zoek naar diverse specialisten, waaronder operators en programmeurs voor kant-, pons- en lasrobots. GOMA biedt hiervoor een opleiding aan gecombineerd met een gecertificeerde opleiding op het gebied van robotprogrammering en robotbediening. Verder is de organisatie op zoek naar machinestellers én heeft het interessante vacatures openstaan voor jongeren die een bijverdienste zoeken, BBL-leerlingen en afstudeerders.

GOMA is een van de snelst groeiende bedrijven binnen Oost-Nederland. Het metaalbewerkingsbedrijf heeft dan ook diverse vacatures openstaan. Maar de grootste vraag naar professionals ligt op het vlak van robotica, vanwege het toenemende gebruik van robots in de automatisering van het productieproces. Daar komt nog eens bij dat er in heel Nederland een nijpend tekort blijkt te zijn aan dergelijke vakmensen, vanwege het gebrek aan opleidingen hiervoor. De directeur van GOMA: “Specialisten als robotprogrammeurs en -operators zijn lastig te vinden, omdat opleidingen en lesmateriaal hiervoor nog in ontwikkeling zijn. Gelukkig bestaat nu de mogelijkheid om via Fieldlab Industriële Robotica een gecertificeerde opleiding te volgen.”

Het Smart Industry Fieldlab Industrial Robotics heeft als belangrijkste doel het opleiden van robotprogrammeurs. Het Fieldlab IR werkt samen met diverse onderwijsinstellingen en bedrijven binnen Gelderland en Overijssel om het gebrek aan programmeurs op te pakken. Zowel studenten (mbo en hbo) als medewerkers uit het bedrijfsleven kunnen worden opgeleid om op verschillende niveaus te werken met robots. De directeur vervolgt: “Wij bieden dan ook een opleiding tot operator, programmeur of ingenieur aan via het Fieldlab IR. Op die manier willen we medewerkers de mogelijkheid bieden voor verdere specialisatie.”

Werken bij GOMA
Vanwege de komst van een nieuwe kantpers én pons-/lasercombinatie met robotaansturing begin 2018, is GOMA hard op zoek naar robotprogrammeurs en/of – operators. Gestart wordt met een half jaar contract, waarna bij goed bewezen dienst een vast contract aangeboden wordt.

Ook voor de volgende vacatures zoekt de organisatie nog invulling: ‘Machinesteller automaten’, ‘Leerling CNC pons/las operator’, ‘Afstudeeropdracht Smart Industry’ en ‘Junior medewerkers’.

Over GOMA
GOMA is (inter)nationaal toeleverancier van hoogwaardige plaatwerkproducten, zowel halffabricaten als complete producten, en produceert behuizingen en omkastingen voor diverse markten. GOMA beschikt over plaatbewerkingsmachines, las- en puntlasrobots, een eigen poedercoatinstallatie en een montage- en assemblageafdeling.

This post is also available in: Engels Duits