Het belang van een goede constructie

Het belang van een goede constructie

Door mull2media In Kennisbank

De ontwerpfase van een product is essentieel. 60 tot 80% van de productkosten, productkwaliteiten en de procesplanning wordt hierin bepaald. Noodzakelijke wijzigingen kunnen in eerste instantie snel en goedkoop worden uitgevoerd, in tegenstelling tot latere wijzigingen in de productie, montage of zelfs tijdens het gebruik. De veranderkosten stijgen in elk van deze levensfasen met een factor ongeveer tien. Om die reden is een goede basis, de constructie, van groot belang.

Goede basis essentieel

In de ontwerpfase ontstaan de primaire kosten ​​en deze worden vooral worden gecompenseerd in productie- en materiaalbeheer, terwijl er relatief weinig kosten worden gemaakt in de constructie zelf. Het ontwerp bepaalt hiermee ongeveer 70% van de kosten. Samen met de productievoorbereiding zelfs ongeveer 90%. Het zou daarom een ​​volkomen verkeerde keuze zijn om de bouwkosten te verlagen door te besparen op het aantal en de kwalificatie van personeel. Dit zou de tijdsdruk alleen maar verhogen, wat leidt tot fouten en mindere producten.

Ga voor kwaliteit

De toekomst van het bedrijf wordt grotendeels bepaald door het voordeel voor de klant van zijn producten. Dit is het resultaat van een multidisciplinaire samenwerking tussen alle productverantwoordelijken in de ontwerpfase en niet alleen via de ontwerpafdeling. Kies dus altijd voor kwaliteit. Meer weten over dit onderwerp? De medewerkers van GOMA staan graag voor u klaar voor een antwoord. Neem contact op bij interesse.