Project uitgelicht: Efficiënter werken door nieuwe verpakkingsmethode van plaatwerkproducten

Voor één van onze opdrachtgevers, een compressorenfabrikant, maken wij de behuizingen rondom de compressoren. Voor hen is het zeer belangrijk dat ze zo efficiënt mogelijk te werk kunnen gaan tijdens het assembleren. Ook is het van belang dat de producten niet beschadigen tijdens het transport. Daarom hebben wij uitgebreid met hen meegedacht over verbeteringen op het gebied van verpakkingsmethodes, transport en assemblage.

Samen kwamen we tot een nieuwe verpakkingsmethode. Hierdoor kunnen zij tijdens het assembleren direct van start en wordt de kans dat de producten schade oplopen aanzienlijk verkleind. Zo wordt het afkeurpercentage zo laag mogelijk gehouden.

De wensen en eisen van de opdrachtgever

Onze opdrachtgever wilde aanzienlijk verschil zien na deze procesoptimalisatie om efficiënt te kunnen assembleren. Om het doel van deze procesoptimalisatie te behalen waren bij het ontwerpen van de nieuwe verpakking de volgende aspecten van belang;

 • Efficiëntie van assemblage: De opdrachtgever wilde efficiënter te werk kunnen gaan en tijd besparen tijdens het assembleren van de behuizingen, om zo een kortere doorlooptijd te creëren.
 • Kwaliteitsbehoud: De verpakking moest een betere bescherming bieden voor het product; zowel tijdens het transport door ons als tijdens het assembleren bij de opdrachtgever. Kwalitatief gezien hadden zij namelijk een hele eenvoudige verpakking, (zie onderstaande foto) die de behuizingen niet van de gewenste bescherming kon voorzien. Beschadigde producten zorgen niet alleen voor verstoring, maar ook voor vertraging in het proces.
 • Lange levensduur: Het was van belang dat de nieuwe verpakking niet alleen voor nu, maar ook voor de lange termijn een verbetering is. Zo moest de verpakking herbruikbaar zijn en voor verschillende behuizingen toepasbaar zijn.

Hiermee zijn onze sales engineers met de opdrachtgever om tafel gegaan om te kijken wat de meest optimale manier is voor het verpakken van deze producten.

De oplossing: een slimme ‘kitverpakking’

In samenwerking met de opdrachtgever hebben we een slimme ‘kitverpakking’ ontworpen. Hierbij is één verpakking gecreëerd waarin verschillende (verpakte) items worden samengesteld. Door de verschillende items samen en op een slimme manier te verpakken, ontstaat er een volledige ‘kit’, zie onderstaande foto. Op deze manier zitten alle plaatwerkproducten voor één behuizing in één kitverpakking, om deze vervolgens gemakkelijk toe te passen op de compressor.

Efficiënter werken

De nieuwe kitverpakking biedt de opdrachtgever de mogelijkheid om efficiënter te werk te gaan met de aangeleverde producten. Zij krijgen alle onderdelen voor de behuizing (onze plaatwerkproducten) al in de juiste volgorde in de kitverpakking aangeleverd, zie onderstaande foto. Zo hoeven de producten niet eerst nog één voor één uitgepakt te worden en kunnen zijn direct starten met assembleren. Doordat ze direct aan de slag kunnen bespaart dit veel tijd en wordt er een snellere doorlooptijd gecreëerd.

Betere bescherming tegen schade 

De kitverpakking is gemaakt van een stalen behuizing zodat het een stevige constructie heeft en tegen een stootje kan zonder dat de producten hierdoor direct beschadigd raken. Per segment zijn er aan de onder- en bovenkant uittrekbare geleiders bevestigd waar de plaatwerkproducten in komen te staan. Door dit railsysteem hoeft er niet meer met de producten geschoven te worden. Daarnaast is er ruimte tussen de segmenten gecreëerd en zijn er per segment schuifjes bevestigd waarmee de plaatwerkproducten vastgezet worden. Dit alles zorgt voor een optimale bescherming van de plaatwerkproducten tijdens het transport én wanneer de producten uit de kitverpakking gehaald worden voor assemblage bij de opdrachtgever. Hierdoor wordt er bijgedragen aan het behoud van de kwaliteit en een onverstoord proces.

Langdurig en voor verschillende producten inzetbaar 

Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van de kitverpakking, is deze zo ontworpen dat er verschillende soorten behuizingen in passen. Hierdoor hoeft niet voor elke specifieke behuizing een andere kitverpakking gemaakt te worden. Door het hergebruiken van de kitverpakking hoeft er geen ander verpakkings- of beschermingsmateriaal meer gebruikt te worden. Hiermee bespaar je kosten en kunnen niet alleen wij maar ook de opdrachtgever duurzamer te werk gaan.

Ontdek de mogelijkheden

Wilt u ook weten hoe we het kwaliteitsbehoud van uw producten kunnen verhogen door het verbeteren van de verpakking? Hierover denken wij graag met u mee. Afhankelijk van uw wensen bieden we hierin verschillende mogelijkheden: van het meedenken over het ontwerp tot het volledig ontzorgen door ook de productie van de nieuwe verpakking te realiseren.

Meer weten over de verpakkingsmogelijkheden? Neem hiervoor contact op met onze productspecialisten.

 

 

 

Advies nodig?

Plan een vrijblijvend gesprek in.

  De velden met een * hebben wij minimaal nodig om u adequaat van dienst te kunnen zijn.
  • GOMA B.V.

   Ruurloseweg 80A
   NL-7255 MA Hengelo Gld
   Postbus 8
   NL-7255 ZG Hengelo Gld

   Telefoon: (+31)575-468211
   E-mail: info@goma.nl
   IBAN: NL22RABO 0304 5551 18
   BIC: RABONL2U
   BTW-ID: NL006876444B01
   KvK-nummer Arnhem: 08042509


   Openingstijden
   Expeditie
   Werkdagen: 7.30 tot 16.30 uur.

   Kantoor
   Werkdagen: 7.30 tot 17.00 uur.