Welke metaal- en staalsoorten zijn geschikt voor plaatbewerking?

Metaal is te verkrijgen in diverse soorten en samenstellingen. De belangrijkste metaal- en staalsoorten voor plaatbewerking zijn staal, rvs en aluminium. Vooral voor staal zijn er talloze samenstellingen met unieke eigenschappen. Dit zijn bijvoorbeeld hogesterkte en slijtvaste staalsoorten, maar ook andere staalsoorten met bijzondere eigenschappen. Wij zetten de belangrijkste metaal- en staalsoorten graag uiteen.

Staal

Staal is een veelgebruikt constructiemateriaal. Het bestaat met name uit koolstof en ijzer. Er zijn ten minste drie staalsoorten te onderscheiden: constructiestaal, machinestaal en gereedschapstaal. Hier maken wij gebruik van.

RVS

RVS (roestvrij staal) is een staalsoort met uitstekende corrosiebestendige eigenschappen. Het bestaat uit een mengsel van voornamelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. RVS wordt onder meer toegepast in de machinebouw, offshore en petrochemie.

Aluminium

Aluminium is een onedel metaal dat onbehandeld direct een oxidelaag vormt. Deze oxidelaag is 3 tot 10 nanometer dik en beschermt het onderliggende materiaal tegen corrosie. Aluminium is drie keer zo licht als staal, is sterk en sterk aanwezig.

GOMA

Wij lassen, knippen, frezen, zetten, boren en ponsnibbelen metaalproducten. Zowel seriewerk als enkelstuks. GOMA onderscheidt zich door goede kwaliteit in zowel grote als ook kleine series plaatwerk. Op basis van onze specialisatie in de plaatbewerking kunnen onze engineers vanaf het begin met u meedenken. Informeer naar de mogelijkheden.

Advies nodig?

Plan een vrijblijvend gesprek in.

  De velden met een * hebben wij minimaal nodig om u adequaat van dienst te kunnen zijn.
  • GOMA B.V.

   Ruurloseweg 80A
   NL-7255 MA Hengelo Gld
   Postbus 8
   NL-7255 ZG Hengelo Gld

   Telefoon: (+31)575-468211
   E-mail: info@goma.nl
   IBAN: NL22RABO 0304 5551 18
   BIC: RABONL2U
   BTW-ID: NL006876444B01
   KvK-nummer Arnhem: 08042509


   Openingstijden
   Expeditie
   Werkdagen: 7.30 tot 16.30 uur.

   Kantoor
   Werkdagen: 7.30 tot 17.00 uur.