Kanten

Wanneer plaatmateriaal een bepaalde vorm moet hebben en bijvoorbeeld moet worden gebogen of er een hoek in moet worden gezet, wordt er gebruik gemaakt van een kantbank. Deze kantbank is een pers met een boven- en ondermatrijs. De metalen plaat wordt tussen de matrijsen geplaatst. De bovenmatrijs wordt in de ondermatrijs gedrukt en de plaat wordt door druk vervormt. Hierdoor kan de metalen plaat gemakkelijk worden gebogen.

Metaalbewerkingstechniek

Kanten is een metaalbewerkingstechniek dat wordt gebruikt bij plaatwerken. Met behulp van onze kantbanken kunnen wij bij GOMA metaal nauwkeurig buigen. Zowel kleine als grote series kunnen wij heel eenvoudig kanten. Voor de grote series wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkelde stempels uit de eigen gereedschapmakerij. Ook worden hier de benodigde speciaal-machines vervaardigd.

Meer informatie

Wilt u weten wat uw mogelijkheden op het gebied van kanten zijn? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

This post is also available in: Engels Duits

Meer mogelijkheden

  • Pons/lasersnijden

    Precisieplaatwerk begint bij de basis; het nauwkeurig lasersnijden of ponsen van de plaatdelen. Met de pons/laser machines passen we bij GOMA de meest efficiënte combinatie van pons- en lasertechniek toe in

  • Assemblage

    Maak kennis met onze montage afdeling. Deze afdeling is het eindstation van ons productieproces. Bekijk wat onze montagemedewerkers allemaal doen en ontdek zelf wat deze afdeling zo bijzonder maakt.De afdelingEen