Kanten

Wanneer plaatmateriaal een bepaalde vorm moet hebben en bijvoorbeeld moet worden gebogen of er een hoek in moet worden gezet, wordt er gebruik gemaakt van een kantbank. Deze kantbank is een pers met een boven- en ondermatrijs. De metalen plaat wordt tussen de matrijsen geplaatst. De bovenmatrijs wordt in de ondermatrijs gedrukt en de plaat wordt door druk vervormt. Hierdoor kan de metalen plaat gemakkelijk worden gebogen.

Metaalbewerkingstechniek

Kanten is een metaalbewerkingstechniek dat wordt gebruikt bij plaatwerken. Met behulp van onze kantbanken kunnen wij bij GOMA metaal nauwkeurig buigen. Zowel kleine als grote series kunnen wij heel eenvoudig kanten. Voor de grote series wordt gebruik gemaakt van eigen ontwikkelde stempels uit de eigen gereedschapmakerij. Ook worden hier de benodigde speciaal-machines vervaardigd.

Meer informatie

Wilt u weten wat uw mogelijkheden op het gebied van kanten zijn? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

This post is also available in: Engels Duits

Meer mogelijkheden

  • Co-creatie

    Samen bereikt u meer. Ondanks alle moderne technieken zijn het uiteindelijk de mensen die het verschil maken. Intern samenwerken, maar ook met de klanten. Synergie en co-creatie zijn voor GOMA

  • Lassen

    Voor vrijwel elke vorm van laswerk beschikt GOMA over alle expertise. Wij hebben in lastechniek een jarenlange ervaring en veel deskundigheid opgebouwd. Vanwege het dunne plaatmateriaal waarmee wij werken en