Plaatwerkbedrijf GOMA groeit

Plaatwerkbedrijf GOMA groeit

Door mull2media In Nieuws

Plaatwerkbedrijf GOMA groeit en de vooruitzichten zijn rooskleurig. Het bedrijf weet niet alleen nieuwe klanten aan te trekken, maar profiteert ook van reshoring. Klanten laten hun productie niet langer in lagelonenlanden plaatsvinden en keren terug naar het machinepark in Hengelo. De business software van Isah stimuleert en ondersteunt deze ontwikkelingen.

GOMA plukt de vruchten van haar investeringen in lean manufacturing. De machine- en werktijden worden zeer efficiënt besteed en het bedrijf steekt continu energie in kwaliteitsverbeteringen en kostenbesparingen. Daardoor kan GOMA zich onderscheiden van haar concurrenten op leverbetrouwbaarheid en flexibiliteit. Een voorbeeld: het magazijn waar de platen zijn opgeslagen, is volledig geautomatiseerd. Daardoor komen altijd de juiste platen op de juiste machines terecht, ook ‘s nachts en in het weekend. Hier is gezamenlijk door Isah en GOMA een volledig geïntegreerde koppeling gemaakt, waardoor het magazijn en de machines vanuit Isah aangestuurd worden en ook weer terugkoppelen naar Isah.

Met de business software van Isah kan ook de Shop Floor volledig gecontroleerd worden. Hierdoor is het mogelijk om op een dynamische manier te besluiten wat er gedaan moet worden en in welke volgorde. De logistieke informatie omtrent voortgang en voorraden is direct toegankelijk op de benodigde plekken op de werkvloer en de rest van het bedrijf.

GOMA en Isah bereiden zich samen voor op de toekomst waarin naast klantordergestuurde productie, aandacht is voor leveren op afroep en het op voorraad houden van klantspecifieke producten.

Over GOMA
GOMA is een toeleverancier van internationale allure, gespecialiseerd in hoogwaardige plaatwerkproducten (halffabricaten, maar ook complete producten). Het bedrijf produceert behuizingen en omkastingen voor zeer verschillende markten. Daarbij is alles mogelijk: co-engineering, het gebruik van volautomatische plaatbewerkingsmachines, las- en puntlasrobots, een eigen poedercoatinstallatie, montagemogelijkheden en een eigen gereedschapmakerij.

This post is also available in: Engels Duits