Lagedruk-schroefcompressor & luchtblowers

Lagedruk-schroefcompressor & luchtblowers

In samenwerking met onze klant Atlas Copco is de behuizing van deze compressorreeks (ZE 3S / ZS 4 / ZS 4 VSD+ lagedruk-schroefcompressor & luchtblowers) ontwikkeld. Door de afmeting van 3 verschillende type compressoren en luchtblowers gelijk te houden, hebben wij een groot deel van de plaatwerkbehuizing kunnen standaardiseren. Hierdoor kunnen grotere aantallen aangemaakt worden, wat de prijs ten goede komt.

Rol GOMA

In deze plaatwerkdelen zijn alle productiemogelijkheden van GOMA verwerkt: engineering, ponsen/lasersnijden, kanten, lassen, lakken, monteren en verpakken als kit. Na een eerste ontwerp van de klant is de behuizing samen met de klant verder ontworpen om tot reproduceerbare delen te komen. Het laswerk gebeurt met behulp van verschillende, in eigen huis ontworpen, lasmallen. De poedercoating, dat aan hoge eisen moet voldoen, wordt geheel in eigen huis aangebracht.

De bedrukking van de compressordeuren gebeurt door middel van een sticker en kan zodoende ook in eigen huis gedaan worden. De kostbare en tijdrovende stap van een uitbesteding is daarmee ondervangen. Na het poedercoaten wordt een groot gedeelte van de plaatwerkdelen voorzien van scharnieren, sloten, afdichtrubber en isolatie en als set voor één complete machine in speciale containers verpakt.

Samenwerking

GOMA is trots op deze intensieve samenwerking en dit product toont een heel mooi voorbeeld van alle mogelijkheden van ons bedrijf: van het meedenken met de eerste schetsen tot aan de logistieke afhandeling van het product.

Over Atlas Copco

Atlas Copco is een wereldleider in het leveren van industriël en duurzame productiviteitsoplossingen. De producten en diensten lopen uiteen van lucht- en gascompressoren, vacuümoplossingen, stroomgroepen, apparatuur voor de bouw en mijnbouw, industriële gereedschappen en assemblagesystemen tot de aanverwante servicedienst. De ontwikkeling van innovatieve producten en diensten zijn gericht op duurzame productiviteit, energiezuinigheid, veiligheid en ergonomie.

This post is also available in: Duits