Poedercoating

Poedercoaten geeft een bijzonder fraai en duurzaam resultaat aan uw plaatwerk. Met name omdat dit proces een strak uiterlijk en een excellente hechting oplevert en corrosie effectief tegengaat. GOMA beheerst deze techniek tot in de puntjes.

Wat is poedercoating?

Poedercoaten (epoxeren, poederlakken of poederverven) is een elektrostatisch verfproces waarbij negatief geladen poeder op een geaard werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten wordt tot een mooie en duurzame coating!

Waarom poedercoating?

Poedercoating biedt bescherming tegen corrosie en is decoratief in iedere RAL kleur.
Het is hard en kan goed en egaal op het metaal worden aangebracht. Daarnaast biedt poedercoating de mogelijkheid tot speciale effecten. Bovendien bevatten poeders geen oplosmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu. De resten van poeder kunnen vaak worden hergebruikt. Hierdoor is het afval tijdens poedercoaten zeer gering. Deze manier van werken is milieuvriendelijk. Conventionele vloeibare coatings produceren meer gevaarlijk afval. Daarnaast kunnen poedercoatings vrij dik op een metaalobject worden aangebracht zonder dat er verzakking in de coating optreed. Hierdoor is een metaalobject bestendiger tegen beschadigingen.

Het GOMA poedercoatproces

 1. Ophangen: Het product wordt door middel van bijbehorend ophanggereedschap aan de transportbaan gehangen. Doordat we in onze gereedschapmakerij product specifieke ophanghaken maken, kunnen wij hierdoor een goede prijs/kwaliteit verhouding bieden.

 2. Voorbehandelen: Tijdens het voorbehandelen wordt het product vet- en vuilvrij gemaakt. Voor extra bescherming wordt na de voorbehandeling een corrosiewerende-laag aangebracht waarbij we hoge standtijden bereiken bij de zoutsproeitest.

 3. Drogen: De producten worden nu gedroogd in de oven.

 4. Poedercoaten: Nu wordt de poeder aangebracht op het product door de spuitarmen van de robot die voor een egale dekking zorgen door programmeerbare instellingen. Daarnaast zorgen onze spuiters ervoor dat de producten ook aan binnenkanten of op lastige hoeken worden voorzien van de poederkleur.

 5. Moffelen: Oftewel het opwarm- en uithardproces in de oven.

 6. Afhalen/ Kwaliteitscontrole: Tijdens het afhalen worden de producten gecontroleerd op onder andere de volgende kwaliteitseisen; de structuur, hechting, uitharding, kleur, dekkings- en glansgraad.

 7. Verpakken: Het product wordt voorzien van een bescherming en wordt vervolgens verpakt. Hiermee worden beschadigingen aan de coating vermeden en wordt de kwaliteit gewaarborgd.

Meer informatie

Wilt u weten wat uw mogelijkheden op het gebied van poedercoating zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

This post is also available in: Engels Duits

Meer mogelijkheden

 • Lassen

  Voor vrijwel elke vorm van laswerk beschikt GOMA over alle expertise. Wij hebben in lastechniek een jarenlange ervaring en veel deskundigheid opgebouwd. Vanwege het dunne plaatmateriaal waarmee wij werken en

 • Co-creatie

  Samen bereikt u meer. Ondanks alle moderne technieken zijn het uiteindelijk de mensen die het verschil maken. Intern samenwerken, maar ook met de klanten. Synergie en co-creatie zijn voor GOMA