Poedercoating

Poedercoaten geeft een bijzonder fraai en duurzaam resultaat aan uw plaatwerk. Met name omdat dit proces een strak uiterlijk en een excellente hechting oplevert en corrosie effectief tegengaat. GOMA beheerst deze techniek tot in de puntjes.

Wat is poedercoating?

Poedercoaten (epoxeren, poederlakken of poederverven) is een elektrostatisch verfproces waarbij negatief geladen poeder op een geaard werkstuk verstoven wordt. Hierdoor blijft het poeder tijdelijk plakken, waarna het in een oven gesmolten wordt tot een mooie en duurzame coating!

Waarom poedercoating?

Poedercoating biedt bescherming tegen corrosie en is decoratief in iedere RAL kleur.
Het is hard en kan goed en egaal op het metaal worden aangebracht. Daarnaast biedt poedercoating de mogelijkheid tot speciale effecten. Bovendien bevatten poeders geen oplosmiddelen die schadelijk zijn voor het milieu. De resten van poeder kunnen vaak worden hergebruikt. Hierdoor is het afval tijdens poedercoaten zeer gering. Deze manier van werken is milieuvriendelijk. Conventionele vloeibare coatings produceren meer gevaarlijk afval. Daarnaast kunnen poedercoatings vrij dik op een metaalobject worden aangebracht zonder dat er verzakking in de coating optreed. Hierdoor is een metaalobject bestendiger tegen beschadigingen.

Het GOMA poedercoatproces

 1. Ophangen van het product met ophanggereedschap aan een transportbaan. Doordat we product specifieke ophanghaken maken hebben we een goede prijs/kwaliteit verhouding.
 2. Voorbehandelen van het product door deze vetvrij en vuilvrij te maken.  Voor extra bescherming wordt na de voorbehandeling een extra corrosie werende laag aangebracht waarbij we hoge standtijden bereiken bij zoutspoeitesten.
 3. Drogen van de producten in de oven.
 4. Poedercoaten het aanbrengen van het poeder op het product. Robotspuitarmen zorgen voor een egale dekking door een programmeerbare instellingen.
 5. Moffelen oftewel het verwarmen in de oven.
 6. Afhalen/Kwaliteitscontrole op vervuiling, vlekken, dekking, uiterlijk en hechting.
 7. Verpakken van het product. Dit zorgt voor bescherming van de coating, het vermijden van beschadigingen en waarborgt de kwaliteit.

Meer informatie

Wilt u weten wat uw mogelijkheden op het gebied van poedercoating zijn? Of wilt u graag een vrijblijvende offerte aanvragen? Dat kan. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

This post is also available in: Engels Duits

Meer mogelijkheden

 • Kanten

  Wanneer plaatmateriaal een bepaalde vorm moet hebben en bijvoorbeeld moet worden gebogen of er een hoek in moet worden gezet, wordt er gebruik gemaakt van een kantbank. Deze kantbank

 • Lassen

  Voor vrijwel elke vorm van laswerk beschikt GOMA over alle expertise. Wij hebben in lastechniek een jarenlange ervaring en veel deskundigheid opgebouwd. Vanwege het dunne plaatmateriaal waarmee wij werken