Bedrijfsprofiel

GOMA beschikt over geavanceerde mogelijkheden en vaardigheden in de plaatwerk toelevering. Zo maken we gebruik van eigentijdse productiemethode zoals:

  • 3D design en CAD/CAM
  • CNC-ponsen
  • Lasersnijden en kanten
  • MIG-, MAG-, TIG-, WIG- en CMT- Lassen, puntlassen
  • Poedercoaten en assemblage

Daarnaast heeft GOMA kwaliteitsverhogende en kostenbesparende mogelijkheden op het gebied van werkvoorbereiding en transport. Dankzij bijvoorbeeld het volautomatische plaatmagazijn staat het juiste materiaal op het juiste tijdstip bij de juiste machine, ook ’s nachts en in het weekeinde. Om u een optimaal eindproduct te kunnen aanbieden beschikken wij over een eigen poedercoatinstallatie en montageafdeling. Indien gewenst kunnen wij het transport verzorgen. U kunt er van op aan dat u uw producten tijdig in huis heeft.

Uniek is het meegroeien met de product-lifecycle. In de aanloopfase van het product door middel van CNC-productie en bij de grotere aantallen, moeiteloos overgaan tot productie m.b.v. zelfontworpen en vervaardigde speciaalmachines.

 

Missie & Visie

GOMA is een zelfstandige onderneming die op basis van onderscheidende product- en proceskwaliteit technisch hoogwaardige metaalproducten vervaardigd, overwegend plaatwerk, bij variabele seriegrootte en deels samengesteld.

De onderneming is initiatiefrijk, marktgericht, probleem- oplossend, snel en flexibel bedienend, betrouwbaar en solide als partner om continuïteit, winstgevendheid en een goede prijs/prestatie te waarborgen.

Met gekwalificeerde en betrokken medewerkers opereert de onderneming als co-engineer, co-maker en/of productie-partner voor en met afnemersgroepen op (inter)nationale markten.

 

Historie

Gerrit Oortgiesen begon zijn bedrijf op 1 januari 1962 samen met Arie Teunissen. Een oud kippenhok (OK-1) achter café De Zandheuvel deed dienst als bedrijfsruimte. Een paar jaar later, in 1965, moest de zaak worden uitgebreid. Er kwam een houten gebouwtje (OK-2) bij en het machinepark werd uitgebreid met een paar persen voor stanswerk. Een jaar later bleek het bedrijf alweer te klein en werd de ruimte tussen beide schuren overkapt: er was weer een productiehal bij. 

In 1972 werd de eerste stenen hal gebouwd en werkten er 9 mensen. Ze pakten in die tijd letterlijk alles aan op metaalgebied, vandaar dat de officiële naam in de volksmond al gauw veranderde in “Gerrit Oortgiesen Maakt Alles”.

In 1982 werd er een CNC-ponsmachine aangeschaft en in 1986 zelfs een Laser-ponsmachine. Velen waren toen bang dat dit ten koste zou gaan van de werkgelegenheid. Het tegendeel gebeurde echter, in de daarop volgende jaren maakte GOMA een grote groei door met vele nieuwe technologieën en uitbreidingen.

In de jaren 90 werd er flink uitgebreid. Zo kwam er een nieuwe hal met bijbehorende kantoren. Ook werd volop geïnvesteerd in een automatisch plaatmagazijn en een lasermachine. Met deze investeringen waren de eerste stappen richting een manarme productieomgeving gezet.

Doordat er in 2001 geïnvesteerd werd in een eigen poedercoatlijn kreeg men de mogelijkheid om meer samengestelde producten te maken. Hierna bleef GOMA vernieuwen. Zo is er onder andere een panelencel en een Codatto toegevoegd aan het machinepark van GOMA.

2012 stond in het teken van het 50-jarig jubileum, met als hoogtepunt een open dag en een geslaagd feest! Twee jaar later was het opnieuw tijd voor feest: er werd weer een nieuwe bedrijfshal gebouwd. In deze hal werd onder andere een nieuwe ATC Buigcel geplaatst. Om zo een nieuwe stap richting een manarme productie te realiseren.

Inmiddels schrijven we 2024, GOMA heeft zich ontwikkeld tot een specialist in complete en hoogwaardige plaatwerkproducten. Van een kippenhok tot een modern plaatwerkbedrijf van 14.000 m2, waar inmiddels meer dan 100 mensen werkzaam zijn.

GOMA heeft de toekomst.

This post is also available in: Engels Duits